top of page

Psykoterapi

En psykoterapeutisk proces er som en opdagelsesrejse, hvor der kræves nysgerrighed, tålmodighed og en tillidsfuld alliance mellem rejsefællerne, klienten og terapeuten, du og jeg.

Du får hjælp til at undersøge hvordan din livssituation påvirker dig.

Du får tid til at finde frem til dine egentlige ønsker og behov.

Du får redskaber til at kommunikere anerkendende og konstruktivt.

Du bliver bedre til at mærke og sætte dine grænser.

Du lærer at håndtere konflikter og vanskelige samtaler.

Du får indsigt i dit tilknytningsmønster og hvilken betydning det har for dine relationer.

Du får støtte til at skabe den nødvendige forandring.

Kontakt, opmærksomhed, ansvar, valg og tilknytning.

Kontakt til dig selv og andre er livsvigtig. Kontakt kan være nærende eller tærende. Kontakt kan være en levende bevægelig proces og den kan være stivnet og opleves fastlåst. Her er det vigtigt at undersøge hvad, hvornår og hvordan du gør i kontakten med dig selv og andre. Hvordan opnår du det du har brug for og hvordan får du passet på dig selv?

Opmærksomhed her og nu. Fortiden er en erindring. Fremtiden en fantasi. Ved at være opmærksom i nuet, giver du dig selv mulighed for indflydelse på dit liv, her og nu. Opmærksomhed på kroppens sprog og signaler er en vejviser til dine behov og grænser.

Ansvar kan være praktisk, nemlig at du vælger at bidrage og tage del i de situationer du befinder dig i, ud fra de forudsætninger du har. Ansvar kan også forstås i en mere eksistentiel forstand: hvordan tager du ansvar for dit livs udvikling, for samfundets udvikling, for jordens udvikling. Hvad er dit og hvad er andres ansvar? Ansvarlighed hænger nøje sammen med tydelig kommunikation.

Dine valg og dine fravalg - gør dig til den du er. Vi træffer ofte beslutninger ud fra gamle erfaringer og tidligt indlærte psykologiske mønstre.

Ønsker du forandring, må du blive opmærksom på hvilken betydning dine tidligere valg har og klar over, hvordan du kan træffe nye konstruktive og ansvarlige valg.

Tilknytningsevnen opstår i kontakten med vores tidligste omsorgspersoner som oftest er vores forældre eller andre tilgængelige omsorgspersoner.  Måden du er blevet mødt på, har en afgørende betydning for din evne til at indgå i tætte relationer. Er du blevet mødt omsorgsfuldt og kærligt eller er du blevet mødt med skæld ud, nedgørende bemærkninger, svigt eller vold?

Vi ser, blandt andet, på den tilknytningsform der har præget dig og undersøger hvilken betydning den har for dit liv. 


Kontakt mig gerne for at høre nærmere.

Hjertelig hilsen

Jeanne

Bestil en tid her.
OBS! Jeg tilbyder også tider lørdage og søndage.

Ring gerne på tlf. 26 17 27 67 eller skrive en besked til mig i nedenstående formular.

Navn*

Tlf.*

E-mailadresse

Tekst*

bottom of page